Regnbågslandet

Jag hade tänkt att ni skulle få läsa en saga som jag skrev på svenskan för lite mer än en månad sen
 
 

Regnbågslandet

 

Det var en gång en tjej som hette Ella. En regnig dag skulle Ella gå till centrum för att möta sina vänner. När hon hade mött sina vänner, Frida och Lisa, skulle de gå till fritidsgården. På vägen dit såg de en regnbåge som gick över deras huvuden, helt plötsligt åkte de uppåt mot regnbågen av ett rosa ljussken. De hade kommit ovanför regnbågen, då kan man tänka sig att de skulle ha kommit upp till himlen bara, men nej. De hade kommit till något konstigt ställe med godisar, små älvor, rosa fluffiga moln och enhörningar överallt. De hade kommit till Regnbågslandet. Det var bara tjejer som var där, de var i alla åldrar. De små 4-7 åringarna sprang runt med små blomsterkorgar, de som var mellan 8 och 13 red på enhörningar och de som var från 14-18 år satt och pratade eller var med de mindre.

 

Det kom fram en tjej som såg ut att vara 18 år. Hon hälsade Ella, Frida och Lisa välkomna. Tjejen som kom fram till dem hette Thea, hon var blond, lång, smal, hade en blomkrans i håret och en fin sommarklänning. Hon frågade vad Ella och hennes vänner hette. Helt plötsligt kom det fram ett gäng älvor som flög omkring de tre tjejerna och det började skina om dem. Ella som hade haft på sig ett par jeans och en kofta, hade nu på sig en rosa sommarklänning och i hennes långa bruna lockiga hår hamnade en blomsterkrans. Frida hade nu på sig en lila sommarklänning istället för sina genomblöta mjukisbyxor och långärmade tröjan. Hennes blonda hår var flätat med glitter och små rosetter som hårsnoddar. Lisa fick en vit klänning med blommor på och hennes flottiga svarta hår var nu rent med olika färgglada slingor i och uppsatt i två hästsvansar. Tjejerna fick inte bara nya kläder utan även nya namn. Ella fick namnet Tingeling, Frida fick Gnistra och Lisa fick Rapunzel som namn. När Lisa tittar ned på sin arm ser hon även ett armband. Hon frågar Thea vad det är för armband och varför hon har det. Thea berättar att alla i Regnbågslandet har ett sådant som är personligt och skapat just för varje tjej. De ska använda armbanden för att kunna komma tillbaka till Regnbågslandet. Lisa undrar hur man gör med armbanden. Thea säger att alla som har kommit dit har haft med sig minst en vän. Så för att kunna komma tillbaka ska man sätta ihop sina armband med sin eller sina vänner. Thea berättade även att om Regnbågslandet skulle behöva hjälp eller om det är i fara så kommer det komma ett moln på himlen som set ut som en enhörning. Thea visade tjejerna runt, de fick se ett stort rosa slott som Thea tog in de i. De fick gå in i ett stort rum med tre himmelsängar. På gavlarna i fotändan på de tre sängarna stod det tre namn, det var Ellas, Fridas och Lisas, men det var deras namn de hade i regnbågslandet. När de hade gått runt lite och pratat lite med de andra tjejerna åkte de tillbaka ned till jorden.

 

De gick i skolan som vanligt när de kom ned till jorden igen och de levde sina vanliga liv.

 

Efter någon månad efter att de hade varit i Regnbågslandet första gången syntes enhörningsmolnet som Thea hade pratat om. Tjejerna brydde sig inte först med tänkte att de hade kommit dit för första början av en anledning. Så de satte ihop sina armband och kom upp till Regnbågslandet. Det var krig! Thea mötte upp tjejerna och sa att killarna försökte ta över Regnbågslandet. Precis när hon hade sagt klart det ställde sig Justin Bieber på en scen som fanns där och började sjunga ”As long as you love me”. När han hade kommit till ungefär mitten av låten och Ella, Frida och Lisa hade fått på sig sina krigarkläder hoppade Ella upp på scenen och slog Justin med en hästsko i huvudet och lindade ett godissnöre om halsen på honom, han dog. Tjejerna hoppade sedan upp på sina enhörningar som de hade fått och började jaga iväg killarna med sina godisklubbor till vapen och fångade några med godissnören som lasson. Till slut hade de tillfångatagit några killar men de flesta hade flytt därifrån. Nu var det fred i Regnbågslandet och eftersom att Ella hade dödat Justin som var killarnas kung blev hon nu drottning. Hon fick en fin stor rosa och lila klänning som glittrade och sedan en krona. Hon Fick ha kvar sin säng i samma rum som Frida och Lisa om hon ville, vilket hon hade.

 

De firade den nya drottningen genom att äta en god middag och sedan släppa iväg en massa rislampor.

 

Från och med den dagen stannade de i regnbågslandet i all evighet, eller i alla fall tills de tyckte att det var dags att komma ned till jorden igen och skaffa familj. Skolan var det inga problem med, för det fanns en i Regnbågslandet.

 

De levde sedan lyckligt i alla sina dagar och killarna vågade sig aldrig mer till Regnbågslandet. Snipp Snapp Slut Så Var Feministsagan Slut.

 

skrev gärna vad ni tycker om den :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0